Share on Facebook Share on Twitter

OBIECTIVE CU MONTURA M42


Artistii fotografi renumiti folosesc obiective manuale!


Dimensiuni comparate de senzori

OBIECTIVE MANUALE  CU MONTURA M42


Ce sunt obiectivele vintage cu montura (filet) M42?

Aceasta este o intrebare frecventa pusa de tinerii fotografi din prezent. Montura M42 a fost introdusa de renumita firma Carl Zeiss Jena in anul 1938 pentru obiectivele folosite pe aparatele Praktica.Aceasta montura s-a raspandit repede in toata lumea si a devenit una dintre cele mai uzuale pentru aparatele SLR de top dar si semiprofesionale.Una din caracteristicile acestor obiective este indiscutabil optica de calitate greu de egalat in zilele noastre si asta datorita formulelor optice secrete pe care fiecare companie a incercat sa le dezvolte si sa le pastreze cu strictete.

AVANTAJELE  OBIECTIVELOR VINTAGE M42

-Optica este 100% sticla comparativ cu obiectivele cu autofocus actuale (cele de kit) care folosesc materiale inlocuitoare ieftine .

-Constructie robusta ce confera ergonomie in utilizare.

-Cromatica placuta si imagini sharp.

-Efectul de bokeh foarte pronuntat.Acesta este extrem de apreciat la portret si nu se poate realiza in conditii optime decat folosind obiectivele manuale.

-Pret redus fata de obiectivele manuale actuale renumite care au costuri de mii de euro (LEICA,ZEISS,VOIGTLANDER,etc) dar si fata de cele cu autofocus japoneze.

Ca o concluzie finala, se poate spune ca aceste obiective confera calitate maxima la un pret acceptabil.

Inainte de a achizitiona un obiectiv M42,trebuie sa tineti cont de factorul de crop.Factorul de crop(sau coeficientul de multiplicare focala) este un parametru ce raporteaza dimensiunea senzorului de imagine al unui aparat foto digital la dimensinea de referinta, respectiv dimensiunea filmului de 35mm.Pentru majoritatea camerelor DSLR, factorul de crop este intre 1,3 si 2X.Senzorul de imagine Nikon DX, si cel Sony au factor de crop 1,5X.Senzorul de imagine Canon APS-C are factor de crop 1,6X.Senzorul de imagine Canon APS-H are factor de crop 1,26X.

Indicatii generale privind utilizarea obiectivelor vintage M42 pe aparatele digitale

Ca o regula generala este bine sa se tatoneze setarea de expunere pentru a evita supraexpunerea sau chiar subexpunerea,functie de obiectivul folosit.De exemplu pe un canon 40D se subexpune o treapta mare uneori chiar doua ,asta la majoritatea obiectivelor M42 .Se poate folosi setarea P,Tv,Av,M functie de preferintele fiecaruia.Fotografii experimentati pot folosi functia M (manual),insa incepatorii pot utiliza functia  P acestea oferind timpul de expunere ca prioritate,diafragma fiind pusa manual.1.Deschide diafragma la max.2.Focalizeaza.3.Apasa butonul de declansare la jumatate si in cazul ca folosesti inel adaptor cu confirmare vei fi atentionat sonor si vizual ca ai focalizat corect.4.Pune diafragma finala.5.Declanseaza.Atentie,confirmarea de focus merge numai daca lasi diafragma deschisa la maxim,lumina fiind un factor esential.

POZE TEST CU ACEST OBIECTIV

HQ VIDEO

BEROFLEX GERMAN LENS 35mm F2,8 montura M42.

Superangular german care se remarca printro claritate dar si cromatica specifica obiectivelor  Pentacon DDR.Obiectivul este recomandat in exclusivitate la fotografia artistica care include portret,strada,detalii peisaj,evenimente.


COMANDA RAPIDA   TEL:0725630660 Special PRIME  Lens

BEST FOR VIDEO

POZE TEST CU ACEST OBIECTIV

HQ VIDEO

CARL ZEISS FLEKTOGON MACRO GERMAN LENS 35mm F2,8 montura M42.

Poate cel mai bun obiectiv manual din toate timpurile care nu mai are nevoie de prezentare.Flektogonul este o legenda greu de doborat .Macro de la cativa cm,claritate maxima,bokeh placut,toate acestea fac obiectivul un superlativ.Obiectivul este recomandat in exclusivitate la fotografia artistica care include portret,strada,detalii peisaj,evenimente.


COMANDA RAPIDA   TEL:0725630660 Special PRIME  Lens

BEST FOR VIDEO